Olen kokeillut Fitminiä ja voin suositella sitä

Seija Sipola, Kennel Smartteams

Olen omistanut shetlanninlammaskoiria yli 20 vuotta. Kasvatustyötä on takana vähän reilut 5 vuotta ja tuloksena 10 pentuetta, joissa yhteensä 36 pentua. Tällä hetkellä kotona asuu yhdeksän shelttiä. Lisäksi äitini luona asuu kolme koiraamme, jotka välillä ovat myös meillä kotona – kokoonpanoja vaihdellaan tarpeen mukaan. Harrastamme koiranäyttelyitä muutaman koiran kanssa ja kahden kanssa agilityä. Reilu kuukausi sitten sain testattavaksi Fitmin Medium Performance -koiranruokaa. Valitsin testiin kaksi narttua (iältään 9 kk ja 2 v) ja yhden uroksen (4 v), shetlanninlammaskoiria kaikki. Nämä olivat tähän asti syöneet eri ruokamerkin extra-energiaruokaa, koska ovat paljon liikkuvia, aktiivisia koiria. Koiramme ovat puoliksi raakaruoalla ja puoliksi nappulalla; aamulla nappulaa ja illalla raakaa.

Seija

 

Nappulat vaihdoin vasten kaikkia ohjeita lennosta eli ei mitään pehmeää laskua vanhaa ja uutta merkkiä sekoitellen. Tämä ei aiheuttanut mitään ongelmia. Fitminiä koirat syövät innolla, tuoksuu omaankin nenään oikein hyvälle. Medium-ruoan nappulat ovat isohkoja suhteessa minikoirien ruokaan mutta minusta tämä on hyvä sillä nyt koirat joutuvat puremaan nappulat pienemmäksi. Mininappulat hotkaistaan kokonaisena eikä hampaille tule näin työtä ollenkaan.  Tätä ruokaa annan suhteessa hieman vähemmän kuin aiempia ruokia. Jos ajatellaan että ennen oli annos 1 dl niin Fitminiä saavat ¾ dl. Noin kolmen viikon päästä alkoi kaikilla näkyä selvästi uuden pohjavillan kasvu. 9 kk ikäisellä nartulla ei aiemmin pohjavillaa ollut kasvanut ollenkaan, joten tästä löytyi viimein apu siihen. Uusi pohjavilla kasvaa todella tiheänä ja vauhdilla. Myös päällyskarvat voivat hyvin; pituutta tulee ja kiiltävät kauniisti. Tuotteen pakkaus on myös loistava: kantokahva helpottaa käsittelyä ja avatun säkin sulkumekanismi säilyttää hyvin säkkiin jäävän ruoan. Ehdottomasti tämä tulee olemaan meidän uusi ruokamerkki, suosittelen!

 Jokin aika sitten minulla oli mahdollisuus kokeilla koirilleni Fitmin-tuotemerkkiä ja nimenomaan Fitmin Medium Puppy a Maintenance-tuotetta.  Olen kasvattanut koiria intensiivisesti yli 15 vuoden ajan ja lisäksi minulla on myös oma ravintotuotemerkki, jolla yleensä ruokin koirani, joten voin sanoa kykeneväni arvioimaan laatua.  Arvioni? Olen ollut todella tyytyväinen, ravinto on yksi parhaista viime aikoina kokeilemistani.

 

Fitmin-ravintoa päätin testata pentujeni vieroituksen yhteydessä, vaikka minulla oli epäilykseni (kenelläpä niitä ei olisi – pentuiän kehitys on koiran eliniän tärkein vaihe). Ravinto tuoksui todella hyvältä pakkauksen avattuani ja koko sen 6 viikon ajan, jolloin ruokin pentua Fitminillä, se kasvoi enemmän kuin tyydyttävästi ja sen ulosteet olivat hyvät ensimmäisestä viimeiseen päivään.  Samoin sen emo sai Fitministä riittävästi maitoa ja oli erinomaisessa kunnossa.
Samanaikaisesti päätin kokeilla Fitmin Medium Maintenancea aikuisille koirilleni ja jälleen ravinto tuoksui erinomaiselta heti pakkauksen avattuani. Kertakaikkiaan rakastuin siihen – rakeiden koko ja muoto ovat täydellisiä, koirat odottivat ruokintaa innolla ja hyppelivät ruokakuppeja kohden, kun annoin niille ravintoa.  Koirieni ulosteista ei ollut mitään havaittavissa, mitä arvostin, ravintoannos oli hieman suurempi kuin mihin olin tottunut, mutta seurasin kuitenkin pakkauksen merkintöjä ja koirat näyttivät todella hyviltä.
Yleisesti ja oman kokemukseni perusteella voin todeta, että SUOSITTELEN Fitminiä todella huippuluokan ravintona. Jollei minulla olisi omaa tuotemerkkiäni, ruokkisin koirani Fitminillä.

Olivier Schimpf

Kuka on Olivier Schimpf?
Oliver on kasvattanut koiria jo 15 vuotta ja on koirankasvattajana maailmankuulu henkilö.  Hän on myös Oumiaks-klubin perustaja ja klubi keskittyy siperianhuskyjen kasvattamiseen.  Oliverin koirat kilpailevat agilityssä ja koiratanssissa, vuodesta 2009 Oliverilla on ollut uusi projekti  „Solo mushering" eli pohjoisen pallonpuoliskon tutkimusretki.  Oliver on saavuttanut uskomatonta menestystä näyttelyareenoilla – hän on koiriensa kanssa voittanut useita maailmanmestaruuksia, Euroopan-mestaruuksia ja kansainvälisiä kilpailuja. Yhteensä hän on saanut 200 titteliä kansainvälisellä tasolla.  Voitettuaan mestaruuden USA:ssa 2008 hänet valittiin amerikkalaisessa julkaisussa „Siberian USA" maailman parhaaksi siperianhuskyjen kasvattajaksi.  

2YoutubeL

2FaceBookL

?>