Grain free

Resepti perustuu herneisiin ja perunaan - se ei sisällä siis viljajyviä ja vähentää siten mahdollisten allergiareaktioiden esiintymisen vaaraa (esim. vehnägluteeni- ja maissigluteeniallergian). Lisäksi nämä raaka-aineet alentavat ruoan glykeemistä indeksiä, joka vähentää hiilihydraattien vastaanottoa ja auttaa ehkäisemään liikalihavuutta ja diabetesta.

Merkittäviin allergeeneihin lukeutuu esimerkiksi vehnägluteeni (vehnän lähteet ja sen johdannaistuotteet: vehnäjauhot, vehnänalkiot jne.) - poistimme vehnän Fitmin reseptistä kokonaan, jolla alensimme huomattavasti allergiareaktioiden vaaraa.

logo Purity
 

hrach

Herneet - sisältävät kuitua, jolla on positiivinen vaikutus ruuansulatukseen. Se on lisäksi proteiinin lähde, mutta samalla se ei sisällä niin suuria määriä mineraaleja, kuten esimerkiksi luu-/ luulihajauhot. Tämän takia se alentaa tuhkan määrää ruoassa ja edistää näin virtsakivien, erityisesti kissojen kohdalla yleisen ongelman, ehkäisyä. Ja lopuksi, sillä on paljon pienempi glykeeminen indeksi, kuin yleisesti käytetyillä viljoilla. Raaka-aineet, joilla on korkea glykeeminen indeksi, sulavat ja imeytyvät nopeammin, mikä johtaa veren glukoosipitoisuuden nopeaan kasvuun ja alenemiseen. Sen sijaan aineet, joilla on alhainen glykeeminen indeksi, mahdollistavat glukoosin vakaamman reaktion verenkierrossa. Raaka-aineet, joilla on alhainen glykeeminen indeksi auttavat myös vähentämään liikalihavuuden ja diabeteksen riskiä.

 

brambory2•Perunat - Pidetään usein sopimattomana raaka-aineena, johtuen mahdollisesta solaniinipitoisuudesta (vihreät osa + idut). Tämä käsitys kuitenkin on väärä, koska solaniini häviää lämpökäsittelyssä, eikä niin ollen vaikuta mitenkään ruoan laatuun. Päinvastoin, perunat ovat erittäin helposti sulava ruoan ainesosa, hiilihydraattien erinomainen lähde nopean energian tarpeeseen ja samalla ne eivät ole potentiaalisia allergeeneja, kuten esimerkiksi jotkut viljat. Lopuksi, perunat ovat runsas kaliumlähde.

2YoutubeL

2FaceBookL

?>