Fitmin Faktor

FF

  • Lisää ravinnon hyödyntämistä
  • Auttaa vastustuskyvyn kehittymisessä
  • Vahvistaa ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja tukee suoliston uusiutumista
  • Myötävaikuttaa sydämen, aivojen ja näön normaaliin toimintaan
  • Auttaa kontrolloimaan mykotoksiinien vaikutusta ja hillitsee niiden imeytymistä
  • Sisältää luonnostaan paljon nukleotidejä

Miten Fitmin Faktor vaikuttaa hevosen terveyteen?
Hiivauute, joka sisältää tiivistyneitä ja toimivia ravintoaineuutteita, lisää vastustuskykyä erilaisia sairauksia vastaan.  Suuri nukleotidisisältö tukee immuunijärjestelmää ja parantaa ravintoaineita sisältävän ravinnon sulamista. Nukleotidit ovat nukleiinihappojen peruskiviä. DNA ja nukleotidien synteesi ovat välttämättömiä kudosten sekä erilaisten elinten, kuten aivojen, luuytimen ja suoliston toiminnalle.  Fitmin Faktor on näiden rakennusaineiden runsas lähde.  Toinen tärkeä ravintoaine Fitmin Faktorissa on inositoli, joka on tärkeä hermojärjestelmän oikean toiminnan kannalta.  Inositoli on osa biokemiallisten reaktioiden sarjaa ja voi vaikuttaa antikarsinogeenisesti.  Fitmin Faktor on myös runsas kuitujen ja mangano-oligosakkariidien (MOS) lähde. Mangano-oligosakkariidit parantavat suoliston terveyttä, hillitsevät suoliston patogeenien kasvuja ja vaikutusta sekä vahvistavat humoraalista immuunivastetta.  Fitmin Faktor on myös luonnostaan runsas OMEGA 3-rasvojen lähde ja ne vaikuttavat vastustuskykyä vahvistavasti sekä edistävät suonten terveyttä ja tukevuutta.  Etenkin DHA on välttämätöntä aivojen kehitykselle ja toiminnalle ja se vaikuttaa näön laatuun ja terävyyteen.

Fitmin Faktorissa on patentoitu mykotoksiinien tasapainottaja.  Mykotoksiinit ovat hometuotteita, joita rehu- ja ydinravinto sisältävät.  Ne aiheuttavat monia hevosten terveysongelmia, kuten koliikkia, neurologisia häiriöitä, keskenmenoja ja allergioita.  Niiden vähittäinen kasaantuminen vaikuttaa negatiivisesti nuorten hevosten kasvuun ja kehitykseen, aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja alentaa työ- ja urheiluhevosten tehoa.  Tehokas poistaja suojaa hevosta homeiden pilaaman ravinnon vaikutuksilta.

foto s logem4

Muita hyötyjä:

Kelaatit

 Kivennäisaine- ja vitamiinilisien sekä useimpien Fitmin-lisäravintojen laatua ja tehoa lisää orgaanisten sidottujen hivenaineiden käyttö kelaatteina, jolloin hivenaineet Fe, Cu, Mn, Zn, Se on sidottu aminohapoiksi. Tässä muodossa hivenaineet tehokkaasti virtaavat elimistöön ja voivat siten paremmin täyttää tehtävänsä.  Tässä muodossa hivenaineiden hyöty moninkertaistuu verrattuna tavalliseen epäorgaaniseen muotoon.

  Nukleotidit

Nukleotidit auttavat terveessä kasvussa, infektiotartunnoilta suojautumisessa ja ne vaikuttavat ruoansulatuselimistön kehitykseen, lisäävät suolen vastustuskykyä ei-toivottua mikroflooraa vastaan, auttavat ruoansulatuksen optimoinnissa ja ravintoaineiden paremmassa hyödyntämisessä.  Nukleotidien kiistaton etu on myös verisolujen muodostumisen tukeminen.  Nukleotidien merkitys terveydelle on etenkin niiden vaikutuksessa immuniteettiin vasta-aineita muodostamalla.  Nukleotidit vaikuttavat merkittävästi lymfosyyttien muodostumiseen, jotka taas ovat välttämättömiä solujen uusiutumisen kannalta, etenkin maksasolujen.

Mykotoksiinien tasapainottaja

  Mykotoksiinien tasapainottaja suojaa elimistöä homeiden ja niiden tuotteiden negatiivisilta vaikutuksilta, mykotoksiineilta.  Mykotoksiinit vaikuttavat esimerkiksi hevosten keuhkosairauksiin sekä akuuteissa että kroonisissa muodoissa (COPD) sekä „hengittämättömyyteen“.  Ilman saastuminen homeitiöistä voi vaikuttaa kaulavaltimon häiriöihin, hermovaurioihin, sokeutumiseen ja nenäverenvuotoon.  Homeiden ja niiden mykotoksiinien vaikutus liittyy keskenmenoihin ja myös sukuelinten ja virtsateiden infektioihin.  Kasvatetuilla tammoilla ruokinta homeisella rehulla lisää varsojen kuolleisuutta synnytyksenjälkeisen maidontuotannon vähäisyyden vuoksi.

  Elävät hiivat

 Kivennäisaine-vitamiinilisiin on lisätty probioottisia eläviä Sacharomyces cerevisiae-hiivoja. Nämä hiivat vaikuttavat bakteerien määrän kasvuun hevosen paksusuolessa ja luovat niille ihanteellisen elinympäristön.  Kuitujen hyödyntämistä tehostamalla ja stabiloimalla paksunsuolen mikrobista ruoansulatusta elävät hiivat ennaltaehkäisevät koliikkia.

Yucca shidigera

Runsaasti saponiinia sisältävällä jukkauutteella on poikkeuksellinen kyky vaikuttaa artriittitulehduksia ehkäisevästi ja se vähentää vuotoa ja vaimentavat kipua.  Hevosen ruoansulatusjärjestelmässä se sitoo valkuaisaineita sisältämätöntä typpeä ja ammoniakkia, joka paksusuolessa alentaa kuitujen bakteriaalista fermentointia.  Tasapainottamalla typpikaasuja ammoniakin muodossa sekä ruoansulatuksen yhteydessä muodostuvia ja pahalta haisevia suolikaasuja se parantaa merkittävästi kasvatusympäristöä.

  

Antioksidanttiyhdistelmä

  Orgaanisesti sidottu seleeni muodostaa yhdessä tokoferolin ja C-vitamiinin kanssa antioksidanttiyhdistelmän, joka suojaa solujen väliseinämiä vapaiden radikaalien vahingolliselta vaikutukselta ja nopeuttaa lihasten uusiutumista käytön jälkeen.  Terveet lihassolut ovat hevosen pitkän ja täysipainoisen elämän edellytys.

 

OMEGA 3-rasvahapot

  Omega 3-rasvahappolisä auttaa tulehduksissa, esim. niveltulehduksista kärsivillä hevosilla, kavion upotessa tai lievittää kutinaa hyönteisille herkistyneillä hevosilla.  Se auttaa lievittämään ongelmia mahalaukun haavaumia. EPA- ja DHA-rasvahapoilla on hedelmällisyyttä parantava vaikutus.  Omega 3-rasvahappolisä tukee sikiön kehitystä ja syntyneillä yksilöillä on suurempi syntymäpaino. Omega 3- ja Omega 6-rasvahappolisät hevosen ruokavaliossa näkyvät niiden terveydentilassa ja tehokkuudessa. Käyttämällä näitä tuotteita kasvattaja vaikuttaa hevostensa terveyteen ja tehokkuuteen.

 

2YoutubeL

2FaceBookL

?>